AKTUÁLNĚ / Společnost

10.6.2015

Nádvoří plzeňského pivovaru nabídne třikrát farmářské trhy

PLZEŇ

Farmářské pochoutky a lokální potraviny společně s nefiltrovaným ležákem Pilsner Urquell nabídnou v průběhu léta Plzeňské farmářské trhy netradičně na nádvoří Plzeňského Prazdroje. Návštěvníci pivovaru si budou moci poctivé a kvalitní jídlo s pivem vychutnat v sobotu 13. června, 22. srpna a 19. září.

Nádvoří plzeňského pivovaru bude ve třech letních sobotách patřit osvědčeným prodejcům zeleniny, mléčných výrobků, masa, uzenin či křupavého pečiva. Na farmářských trzích, které se tu letos budou konat v premiéře, však nebudou chybět ani stánky s teplým občerstvením a nefiltrovaný ležák Pilsner Urquell na čepu. Série gurmánských sobot začne už 13. června, a to od 8:00 do 13:00 hodin.

„Pivovarské nádvoří je pro lokální trhy ideálním místem. Kde jinde by se přece měly konat než v doprovodu tradičního a poctivého piva, které se vaří jen z těch nejlepších ryze českých surovin,“ říká Tomáš Raboch, vedoucí oddělení rozvoje cestovního ruchu v Plzeňském Prazdroji. Už příští sobotu tak nádvoří zaplní až 40 rodinných a místních prodejců bylinek, koření, masa, ovoce a zeleniny, čokolády či třeba přírodní kosmetiky. „Klademe důraz na prodej samotnými farmáři či zpracovateli. To je to, co oceňují návštěvníci nejvíce – vysokou kvalitu, dohledatelný původ a kontakt s pěstiteli či chovateli. Navíc podpora potravin z blízka představuje příležitost nejen pro samotné výrobce, ale i pro udržitelnou lokální ekonomiku, cestovní ruch a životní prostředí,“ dodává Tomáš Popp, koordinátor Plzeňských farmářských trhů.

Trhy doplní ještě workshopy kuchařů z Národního týmu kuchařů a cukrářů České republiky, kteří na místě předvedou vaření z farmářských produktů. Jejich recepty budou poskládané z aktuálních surovin, které se budou v daný den na tržišti prodávat. Vaření si budou moci vyzkoušet pod jejich dohledem a v plně vybavených mobilních kuchyních i návštěvníci.

První sobota - 13. června - bude patřit kuchařskému umění Martina Jiskry, který své dovednosti získal v českých hotelech Alcron a Forum, ale také v Rakousku, Japonsku, Anglii, v New Yorku či v coloradské restauraci Paul Bocuse – Papillion, která byla vyhlášená nejlepší restaurací ve státě Colorado pro rok 1997. Na vyžádání vařil také pro Yashim hsal hal Shamiin, člena královské rodiny v Kuvajtu. Nyní pracuje v restauraci Chagalls v Praze a od roku 2013 je manažerem Národního týmu kuchařů a cukrářů České republiky.

Autor / zdroj: Kateřina Krásová

Doporučujeme

ELITEX Machinery Kdyně

Linky na papírový karton • Stroje na výrobu papírových krabic • Dřevoobráběcí stanice • Stojany obráběcích strojů • Extrudovací stroje • Automobilový průmysl • Dvouzákrutové skací stroje • Lisovací nářadí • Rekuperační turbíny • Export do celého světa • www.elitex.cz

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

Zelená oáza roku putuje do Spáleného Poříčí. Zájemci o další grant mají čas do konce října

V květnu v květu. To je název sousedského projektu ze Spáleného Poříčí na Plzeňsku, který získal cenu za Zelenou oázu roku.

Post

Plzeň uctila památku obětí holocaustu položením kamenů zmizelých

Město Plzeň se letos již potřetí připojilo k celoevropskému projektu k uctění obětí židovských transportů instalací dalších 16 takzvaných kamenů zmize

Post

Startuje Prazdroj lidem. Organizace mohou přihlásit své projekty a získat až půl milionu korun

Plzeňský Prazdroj už po osmnácté otevírá svůj grantový program Prazdroj lidem. Prazdroj mezi vybrané projekty rozdělí částku 2,4 milionu korun.

Reklama

Reklama

www.AUTOmobiloveDily24.CZ

PARTNEŘI

www.wwwdesign.cz www.elitex.cz www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz energy.akcenta.eu

REKLAMA