AKTUÁLNĚ / Společnost

10.6.2015

Nádvoří plzeňského pivovaru nabídne třikrát farmářské trhy

PLZEŇ

Farmářské pochoutky a lokální potraviny společně s nefiltrovaným ležákem Pilsner Urquell nabídnou v průběhu léta Plzeňské farmářské trhy netradičně na nádvoří Plzeňského Prazdroje. Návštěvníci pivovaru si budou moci poctivé a kvalitní jídlo s pivem vychutnat v sobotu 13. června, 22. srpna a 19. září.

Nádvoří plzeňského pivovaru bude ve třech letních sobotách patřit osvědčeným prodejcům zeleniny, mléčných výrobků, masa, uzenin či křupavého pečiva. Na farmářských trzích, které se tu letos budou konat v premiéře, však nebudou chybět ani stánky s teplým občerstvením a nefiltrovaný ležák Pilsner Urquell na čepu. Série gurmánských sobot začne už 13. června, a to od 8:00 do 13:00 hodin.

„Pivovarské nádvoří je pro lokální trhy ideálním místem. Kde jinde by se přece měly konat než v doprovodu tradičního a poctivého piva, které se vaří jen z těch nejlepších ryze českých surovin,“ říká Tomáš Raboch, vedoucí oddělení rozvoje cestovního ruchu v Plzeňském Prazdroji. Už příští sobotu tak nádvoří zaplní až 40 rodinných a místních prodejců bylinek, koření, masa, ovoce a zeleniny, čokolády či třeba přírodní kosmetiky. „Klademe důraz na prodej samotnými farmáři či zpracovateli. To je to, co oceňují návštěvníci nejvíce – vysokou kvalitu, dohledatelný původ a kontakt s pěstiteli či chovateli. Navíc podpora potravin z blízka představuje příležitost nejen pro samotné výrobce, ale i pro udržitelnou lokální ekonomiku, cestovní ruch a životní prostředí,“ dodává Tomáš Popp, koordinátor Plzeňských farmářských trhů.

Trhy doplní ještě workshopy kuchařů z Národního týmu kuchařů a cukrářů České republiky, kteří na místě předvedou vaření z farmářských produktů. Jejich recepty budou poskládané z aktuálních surovin, které se budou v daný den na tržišti prodávat. Vaření si budou moci vyzkoušet pod jejich dohledem a v plně vybavených mobilních kuchyních i návštěvníci.

První sobota - 13. června - bude patřit kuchařskému umění Martina Jiskry, který své dovednosti získal v českých hotelech Alcron a Forum, ale také v Rakousku, Japonsku, Anglii, v New Yorku či v coloradské restauraci Paul Bocuse – Papillion, která byla vyhlášená nejlepší restaurací ve státě Colorado pro rok 1997. Na vyžádání vařil také pro Yashim hsal hal Shamiin, člena královské rodiny v Kuvajtu. Nyní pracuje v restauraci Chagalls v Praze a od roku 2013 je manažerem Národního týmu kuchařů a cukrářů České republiky.

Autor / zdroj: Kateřina Krásová

Doporučujeme

ELITEX Machinery Kdyně

Linky na papírový karton • Stroje na výrobu papírových krabic • Dřevoobráběcí stanice • Stojany obráběcích strojů • Extrudovací stroje • Automobilový průmysl • Dvouzákrutové skací stroje • Lisovací nářadí • Rekuperační turbíny • Export do celého světa • www.elitex.cz

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

Druhý úsek silnice Pernolec – Přimda je po rekonstrukci

V pondělí byl slavnostně otevřen druhý úsek silnice II/198 Pernolec – Přimda díky němuž bude snazší napojení na dálnici D5 vedoucí od Tachova a od Při

Post

Nový most v Plzni se sune na místo, pojedou po něm tramvaje na Borská pole

Nový 350 tun vážící most, který se stane součástí budované tramvajové trati na Borská pole, začali v úterý 2. července posouvat na své místo odborníci

Post

Tip na rozmarné léto u vody? Odhalte tajemství hydroelektráren

Majestátní Dlouhé stráně v Jeseníkách, starodávná Čeňkova Pila na Šumavě, Lipno, Orlík a Štěchovice na Vltavské kaskádě i mnohé další. Místa, kde se r

Reklama

Reklama

www.AUTOmobiloveDily24.CZ

PARTNEŘI

www.wwwdesign.cz www.elitex.cz www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz energy.akcenta.eu

REKLAMA