GASTRONOMIE / Recepty

Makrela s černým pepřem a celerovým salátem
 
Autor / zdroj foto: Envato Elements

Pochutnejte si na zdravé makrele připravené s pálivou hořčicí, černým pepřem, čerstvým jablkem a celerovým salátem. Jednoduchý recept vás překvapí výbornou chutí.

Ingredience na makrelu s černým pepřem

4 vykostěné filety čerstvé makrely
2 lžičky dijonské hořčice
3 lžíce mletého černého pepře
2 lžíce směsi koření Staročeská ryba

Ingredience na celerový salát

1/2 celeru s listy, nakrájené na plátky
100 g vlašských ořechů
2 zelená jablka zbavená jádřinců a nakrájená na měsíčky
2 červená jablka zbavená jádřinců a nakrájená na měsíčky

Ingredience na dresink

1 lžíce dijonské hořčice
1 citron, pouze šťáva
3 lžíce olivového oleje

Postup přípravy

Filety makrely potřete hořčicí a obalte ve směsi koření Staročeská ryba a černého pepře.

Rozpalte gril a makrely grilujte tak 3-4 minuty.

Na celerový salát dejte všechny ingredience do velké mísy a řádně promíchejte.

I na dresink dáte všechny ingredience dohromady do malé misky a vše prošleháte.

Těsně před podáváním přelijte salát zálivkou.

Hotové makrely servírujte vedle salátu a užijte si lahodnou chuť tohoto jednoduchého pokrmu.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: -cra-

Reklama

Partneři

Aguglia
Aktivní dítě
Maminčino koření
IP Polná
WWW design
trendhim.cz
Vitakraft
Koyo Bearings Česká republika s.r.o.